Aquest conte podríem dir que és el que més s’acosta a l’època actual. L’acció podria haver passat fa 10 anys o fins i tot ahir ja que la trama seria la mateixa. La història transcorre a l’antic Hospital de Sant LLàtzer,  aquest està situat damunt de la Vall de  Can Masdeu i es pot accedir per la carretera Alta de Roquetes al costat de l’antic camí de Sant Iscle i que porta a Cerdanyola del Vallès. Can Masdeu és la masia que es troba per sota de l’antic hospital.

L’Hospital  es va  començar a construir  als anys 30 per allotjar els malalts de lepra que residien a la veïna masia de Can Masdeu, que ja començava a estar en pèssimes condicions, però l’esclat de la guerra civil va aturar la seva construcció. Quan el 1950 ja estava quasi enllestit, la vella leproseria de Can Masdéu havia millorat molt en habilitació i confort, i els mateixos malalts demanaven que no se’ls traslladés al nou. No va ser fins al 1957  que es va trobar la finalitat de l’emplaçament i ll’hospital va començar a funcionar per a infants malalts de tuberculosis. El nou sanatori per als nens va ser possible gràcies a un conveni de l’Hospital de la Santa Creu amb l’Associació Sant Salvador de los Párbulos i el doctor Andreu. Va funcionar fins a l’any 1975. Avui, l’edifici encara conserva els passadissos i les habitacions, algunes per a vuit pacients, d’altres, individuals. Podeu veure un reportatge de l’edifici:

Actualment Can Masdeu es un lloc d’interconnexions –entre ciutat i bosc, humans i natura, passat i futur– i un referent mediterrani en la recerca de solucions a la crisi climàtica. https://canmasdeu.net/ca