Per què no recuperem el plaer d’escoltar i el poder d’imaginar? Per què no ens atrevim a tancar els ulls, fer volar la imaginació, imaginar-nos personatges, viatjar a èpoques passades…

Barcelona té un tresor que perdura des de fa milers d’anys, un tresor que té la virtut de poder ser compartit i és de tots, un tresor que és conegut i en gaudeix cada dia molta gent però hi ha també bona part de la població Barcelonina que el desconeix. Aquest tresor que ens permet fugir del ciment, del soroll i de la contaminació de la ciutat és Collserola. 

Aquesta serralada, com tots els llocs del planeta, està plena de racons on deixar volar la imaginació i imaginar històries que poden haver succeït en aquest indret màgic. La meva proposta va d’això, lligar l’art d’escoltar històries amb el rerefons de Collserola. Coneixerem un indret on hi ha les restes d’un cotxe que ningú sap com va anar a para allà, viurem la història d’un home turmentat per un fet succeïts a un internat, acompanyarem a una noia a visitar un elefant de colors, sentirem la pena d’un enamorat, patirem en escoltar les aventures d’un busca vides torturat pels Nazis o ens posarem a la pell d’un maqui perseguit pel franquisme entre altres històries.

Totes aquestes històries estan escrites imaginant fets que poden haver succeït  en un context històric concret, la majoria les situem en una etapa fosca i grisa de la nostra història passada (el postfranquisme) i això origina records a vegades tristos, a vegades nostàlgics però que formen part de la història personal de cadascú.

El projecte Collserolejant vol portar aquestes històries a centres cívics, a biblioteques a llibreries on els espectadors puguin escoltar alguna de les històries, visionar els indrets on succeeixen, establir un diàleg on proposar diferents finals o debatre sobre com era la societat en l’època on transcorre la història.

El germà gran del projecte també proposa una visita a l’indret de la història, a la web trobareu les rutes proposades o que es poden adaptar. I finalment per què no acabar en un dels restaurants més emblemàtics de la serralada?

SI VOLS MÉS INFORMACIÓ NO DUBTIS A CONTACTAR MITJANÇANT LES XARXES SOCIALS O A COLLSEROLAJANT@GMAIL.COM