Aquesta paraula cal dir que no és meva, el primer el qui la vaig sentir dir ja fa uns quants anys va ser a un bon amic en Xavier. Ell i jo solíem sortir plegats amb BTT per Collserola i un dia em va enviar un missatge tot dient: Anem a Collserolajar una estona? 

Així doncs un  filòleg com en Xavier i apassionat del palíndroms és el veritable creador d’aquesta paraula o d’aquest verb que evidentment no el trobareu al Pompeu Fabra, poc pensava aquest bon home que aquesta paraula passaria a formar part de la meva vida.

Aquesta web és una petita part del que significa Collserola per mi, aquí trobareu relats inventats sobre llocs que podeu trobar si aneu a recórrer els magnífics camins i senders. Son històries curtes fruït de la imaginació inspirades en fets històrics. De cada història trobareu la ruta per si voleu anar a collserolajar.

Si hagués de definir Collserolajar d’una manera formal diria que és l’acció de caminar, passejar, córrer , anar en bici… gaudint de Collserola, molta gent no ho sap però cada dia dedica una part del seu temps a collserolajar…. els meus amics, coneguts quan em pregunten que has fet aquest cap de setmana, jo els dic: Doncs Collserolajant una estona….